Negocieri în FMCG cu International Key Accounts (IKA) Partea 2: Negocierea condițiilor comerciale

Harta comerțului românesc este într-o continuă schimbare. Vânzările producătorilor și importatorilor în clienții IKA au depășit 53% din piață, iar trendul este ascendent. În aceste condiții, negocierile cu fiecare lanț de retail sunt capitale pentru buna funcționare a afacerii.

Negocierile anuale cu lanțurile IKA nu înseamnă doar stabilirea condițiilor comerciale pentru anul care urmează. Ele reprezintă, în egală măsură, cel mai bun prilej pentru a analiza rezultatele din anul care s-a încheiat. Cu cât mai precisă o astfel de analiză, cu atât mai detaliată planificarea pentru perioada următoare.

Întâlnirile de negociere a contractului anual sunt, practic, cele mai importante momente în business-ul cu retailerii internaționali. De calitatea prestației noastre în aceste întâlniri depinde profitabilitatea pe întreg anul care urmează. Este capital să fim bine pregătiți și să obținem maximul din negocierea anuală.

Audiența principală: Manageri implicați în negocierea condițiilor comerciale cu clienții IKA din FMCG;

Obiective: La finalul acestui curs, participanții vor fi în măsură să:

Din cuprins:

– Stabilirea mandatului (obiectivelor) de negociere

– Pregătirea alternativelor de negociat

– Pregătirea pentru a depăși tacticile clientului

– Limitele negocierii, cum le setez și cum le folosesc în interes propriu. Care sunt strategiile de depășire a impasului?

– Conducerea discuției de negociere

– Balanța profitabilitate – relați

– Jocuri de rol

Durata cursului este de 1 zi, 5 martie, de la 09.00 – 18.00 cu o pauză de prânz de o oră;
Sunt incluse două pauze de cafea
Locație: București, Str Nerva Traian nr 3, hotel Double Tree by Hilton, Sala Van Gough

Trainer: Catalin Stancu, manager executiv cu peste 15 ani experiență de top management, a dezvoltat și livrat programe de vânzări, negocieri, managementul echipei de vânzări, managementul performanței. Este trainer acreditat ANC

Investiție: 650 lei (la care se adaugă TVA), pentru mai mulți participanți din cadrul aceleiași companii, beneficiați de un discount de 5%

Înscriere: pentru înscrierea la cursul “Negocieri în FMCG cu International Key Accounts (IKA) (partea II)”, este nevoie doar să completezi:
formularul de înregistrare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *