Dezvoltare Personala

 

Inteligenta Emotionala

Curs de 1 zi despre Inteligenta Emotionala, Empatie, Abilitati sociale, Managementul relatiilor, Managementul propriilor emotii si altele

Descriere

Acest curs pe tema Inteligentei Emotionale (IE) ii familiarizeaza pe participanti cu un set de abilitati esentiale pentru a deveni mai capabili sa isi gestioneze atat emotiile proprii, cat si pe ale celorlalti. Inteligenta Emotionala poate avea un impact remarcabil in a ajuta un individ sa aiba o viata plina de satisfactii si succes. Acest curs acopera toate competentele fundamentale ale IE si, prin folosirea unor exercitii ample si elaborate, ii pregateste pe participanti sa faca fata situatiilor de viata inarmati cu abilitati interpersonale noi si foarte practice.

Inteligenta Emotionala – Abilitati avansate

Curs de 1 zi care se concentreaza pe Competențele Inteligentei Emotionale ca: Constientizarea, Auto-motivarea, Managementul propriilor emotii, Managementul fricii si altele

Descriere

Acest curs vine in continuarea cursului de Inteligenta Emotionala, concentrandu-se pe abilitatile personale si competentele de tipul constientizarii, auto-motivarii si managementului propriilor emotii. Participantii parcurg studii de caz si modele de discutii, devenind astfel constienti de un numar important de trasaturi comportamentale care ii ajuta sa se inteleaga mai bine pe ei insisi, dar si pe ceilalti. Cursul este foarte interactiv si este conceput in asa fel incat sa incurajeze discutiile intre participanti. Aceste discutii au rolul de a-i ajuta sa experimenteze si sa inteleaga si alte puncte de vedere; de asemenea, ei afla care sunt implicatiile anumitor comportamente si tipare de gandire negativa care ii impiedica sa evolueze.

Managementul timpului

Curs de 1 zi care exploreaza Principiile esentiale si Tehnicile de Management al timpului

Descriere

Acest curs le prezinta participantilor toate aspectele legate de managementul timpului, productivitate si planificare pentru a obtine maximum din tot ceea ce fac. Cursul prezinta sisteme si procese cu o eficienta dovedita, care pot fi folosite atat in viata personala, cat si profesionala. Folosirea tehnicilor discutate in curs este de natura sa sporeasca imediat productivitatea celor care le aplica. Participantii vor invata cum sa utilizeze corect calendarul electronic, cum sa apeleze la delegare, cum sa planifice, cum sa revizuiasca si sa se elibereze rapid de sarcini marunte, pentru a reduce presiunea asupra productivitatii lor mentale.

Abilități de Prezentare

Cum sa concepem si sa livram o prezentare eleganta si memorabila?

Cuprinde material de training pentru  2 zile de curs

Descriere

Multi dintre noi invata arta livrarii unei prezentari de la altii, si nu intr-un mod sistematic si temeinic. Rezultatul este “moartea prin powerpoint” pe care o intalnim in multe din prezentarile de business sau de vanzari la care asistam. Acest curs contine numeroase indrumari si exemple de design bun sau gresit de pagini powerpoint, laolalta cu tehnici de prezentare la Flip Chart. Pe langa un design corect al prezentarii, un vorbitor are nevoie si sa stie cum sa capteze atentia audientei. De aceea, materialele cursului includ numeroase exercitii prin care participantii invata arta vorbitului in public.

Luarea deciziilor

Curs de 1 zi care cuprinde Instrumente si Tehnici de impact pentru a facilita procesul de rezolvare a problemelor si luare a deciziilor, individual sau in grup

Descriere

Acest curs contine o mare diversitate de tehnici si instrumente utile si practice, pe care participanții le pot folosi pentru a stăpâni arta luarii deciziilor. El acopera subiecte de tipul: selectarea alternativelor, analiza implicatiilor pe care fiecare dintre aceste alternative le are si luarea de decizii in grup. Este un modul ideal de management. Mai mult decat atat, participantii sunt familiarizati cu principiile procesului de luare a deciziilor, ca si cu implicatiile filozofice care deriva din aceste principii. In acest fel, sporesc sansele ca ei sa foloseasca in mod corect instrumentele prezentate în curs. Fiecare dintre tehnici este insotita de exemple si exercitii care vor facilita transferul de cunostinte.

Limbajul corpului

Curs de 1 zi care include un Ghid complex de interpretare si intelegere a limbajului corpului si a semnalelelor non-verbale

Descriere

Acest curs puternic vizual conține un număr mare de ilustratii si filme care prezinta numeroase indicii despre limbajul corpului. Tipologiile de gesturi sunt organizate intr-o serie de sesiuni logice, care acopera diferite aspecte ale comunicarii. Materialele de training includ o serie de exercitii practice, pentru a-i ajuta pe participanti sa stapaneasca limbajul corpului.

Asertivitatea

Acopera 1 sau 2 zile de curs, include sesiuni practice, lecturi recomandate si exercitii detaliate

Descriere

Acest curs ii ajuta pe participanti sa inteleaga cum se pot exprima in mod asertiv, in asa fel incat sa poata obtine ceea ce isi doresc. Ei vor invata, in mod special, diferentele dintre comportamentul agresiv si cel asertiv, un limbaj corporal adecvat, ce sa spuna pentru a obtine rezultate, cum sa solicite ceea ce doresc, cum sa critice si cum sa-si creasca increderea in ei insisi. Materialele de curs cuprind un numar mare de exercitii practice, concepute pentru a spori gradul de retentie a cunostintelor si abilitatilor predate în curs.

Abilitati esentiale de NLP (Programare Neuro-Lingvistică)

Curs de 2 zile despre Programarea Neuro-lingvistica

Potrivit ca introducere in NLP

Descriere

Acest curs introductiv de NLP (Programare Neuro-Lingvistică) acopera principiile fundamentale si tehnicile folosite de practicienii in domeniu si ii ajuta pe participanti sa inteleaga rapid despre ce este vorba în NLP. Contine multe exercitii, experimente cognitive si exercitii de grup, care ii sprijina pe cursanti sa stapaneasca abilitatile prezentate. Toate exercitiile din curs sunt descrise în detaliu, asa incat participantii pot continua sa le practice oricand doresc. Acest modul este urmat de un modul intermediar si unul avansat, care se adreseaza celor interesati sa afle mai multe despre acest domeniu.

Redactarea de rapoarte si alte documente de business

Curs de 1 zi despre Abilitatea de a scrie in mediul de business, de a redacta documente tehnice si de a scrie clar pentru a obtine impact maxim

Descriere

Acest curs trateaza ciclul complet al redactarii de documente scrise de genul rapoarte, texte tehnice, documente de business, mesaje prin email si ale texte similare. In curs sunt incluse diferite aspecte ale redactarii de rapoarte, de tipul: pregatirea materialelor, structurare, prezentare, folosirea unui limbaj clar, tehnici de persuasiune si asa mai departe. De asemenea, sunt incluse exemple de texte bine, respectiv incorect redactate, pentru a facilita procesul de invatare si derularea cursului. Toate regulile de redactare de documente sunt insotite de exercitii care ii ajuta pe cursanti sa deprinda abilitatile predate in curs.

Managementul furiei

Curs de 1 zi despre Cum sa comunici cu ceilalti pastrandu-ti, in acelasi timp, controlul emotiilor

Descriere

Acest curs de management al emotiilor negative nu se adreseza exclusiv celor care obisnuiesc sa adopte frecvent un comportament agresiv. Cu toate acestea, putem spune, cu siguranta, că acestia vor culege multe beneficii în urma cursului. Scopul principal al cursului este sa ii ajute pe oameni sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare, sa gestioneze situatiile dificile, sa practice exprimarea asertiva, sa-si gestioneze sentimentele de frustrare sau temperamentul excesiv si sa-si controleze emotiile mai usor.

Cum sa creezi impact personal

Curs de 1 zi despre Cum iti poti spori impactul personal si cum poti deveni un expert in comunicare

Descriere

Acest curs ii ajuta pe participanti sa isi creasca prezenta personala si ii invata cum sa proiecteze in exterior o personalitate cu impact puternic. Impactul personal nu implica o singura abilitate; el cuprinde un set de abilitati, care trebuie stapanite simultan cu o atitudine in aceeași linie. Acest curs contine o multitudine de exercitii care abordează fiecare dintre aceste abilitati, mai intai individual, apoi in combinatii plasate în contexte mai dificile. Ca de obicei, materialele de curs includ manuale, exercitii, ghiduri și alte materiale conexe.

Cum sa ii influentezi pe ceilalti

Curs de 1 zi care cuprinde numeroase exercitii interactive

Descriere

In acest curs, participantii vor deprinde arta influentarii celorlalti. Capacitatea de a influenta oamenii este o abilitate interactiva care necesita multa practica pentru a putea fi stapanita si folosita natural. De aceea, cursul este presarat cu exercitii si indicatii bazate pe ultimele descoperiri ale psihologiei umane si teorii academice despre arta influentarii. Participantii vor putea folosi abilitatea in numeroase contexte din domeniul vanzarilor, managementului, resurselor umane, muncii in echipa, serviciilor catre clienti si asa mai departe, toate de natura a maximiza eficienta cursului.

Managementul Conflictelor

Curs de 1 zi care prezinta Principiile de baza ale Managementului conflictelor

Descriere

In acest curs de management, participantii invata cum sa rezolve conflicte si cum sa previna transformarea unor discutii tensionate in adevarate conflicte. De asemenea, ei afla cum sa identifice tacticile psihologice pe care altii le folosesc asupra lor si cum sa gaseasca modalitatea optima de a raspunde la ele, cum sa negocieze si cum sa isi gestioneze emoțiile. Materialele de training abundă în exemple, exercitii, activitati si mini simulari. Acest seminar ii ajuta pe participanti sa deprinda arta gestionarii conflictelor.

Abilitati de ascultare activa

Curs de 1 zi despre Cum putem stapani arta ascultarii, cum putem stabili relații autentice si cum putem castiga increderea oamenilor

Descriere

Acest curs ii ajuta pe participanti sa stapaneasca arta ascultarii active, atat in contexte profesionale, cat si personale. Cursul contine o multitudine de exemple (pozitive, respectiv negative) de discutii, care le permit participantilor sa inteleaga impactul diferitelor metode. De asemenea, exercitiile interactive ii ajuta pe participanti sa aplice tehnicile invatate si sa practice ascultarea activa chiar în timpul cursului. Materialele de training contin toate cele necesare ca, de exemplu: manual, prezentari powerpoint si exercitii pentru buna derulare a cursului.

Adresarea intrebarilor

Curs de 1 sau 1.5 zile despre Cum adresam intrebari eficiente pentru a obține rezultatele dorite

Descriere

Acest curs ii invata pe participanti cum sa adreseze intrebarile corecte. El ofera o serie de tipuri de intrebari, fiecare cu un anumit scop, insotite de numeroase exemple. De asemenea, materialul include exemple de conversatii presarate cu intrebari, pentru a evidentia si mai bine folosirea in practica a tipurilor de intrebari prezentate. In plus, cursul contine o varietate de exercitii, care ii ajuta pe participanti sa deprinda abilitatea de a adresa intrebari în timp ce parcurg activitati amuzante, dar cu puternic impact asupra invatarii.

dezv