Alexandru Craciunalex craciun

 

Inapoi la echipa

Cu o activitate de peste 10 ani în pozitii de top din Administratia Porturilor Maritime si cu experienta relevanta in zona invatamantului superior si a organizatiilor nonguvernamentale din domeniul transporturilor, Alexandru Craciun este un bun cunoscator al segmentului activitatilor logistice, atat din perspectiva fluxurilor de transport nationale si internationale cat si din perspectiva operatiunilor zilnice care se desfasoara la nivelul companiilor.

Precum Director Comercial al Administratiei Porturilor, Alexandru a avut ocazia sa cunoasca indeaproape nevoile specifice ale liderilor din industria transporturilor, fie ca ne referim la containere si activitati logistice asociate sau la manipularea si transportul marfurilor in vrac lichid sau solid. Totodata, gestiunea comerciala a activitatii unui nod de transport international precum este portul Constanta a generat dezvoltarea unor cunostinte aprofundate despre activitătile logistice din hinterland, cu care portul este legat direct sau indirect: depozite, parcuri logistice, terminale feroviare si fluviale.

Cursurile de management al transportului multimodal si teza de doctorat sustinută in domeniul aglomerarilor economice portuare, vin sa completeze acumularile de experienta practica. Totodata, activitatea sustinuta in cadrul Centrului National pentru Promovarea Transportului Multimodal precum si in cadrul Organizatiei Europene a Porturilor Maritime au contribuit la dezvoltarea contactelor internationale din industria transporturilor.

Alexandru a absolvit Facultatea de Tranzactii Internationale din cadrul Universitatii Ovidius Constanta (2004), programul de master „Multimodal Transport Management” din cadrul Univesitatii Maritime din Constanta (2007) si programul de doctorat pe domeniul Economie şi Afaceri Internationale din cadrul ASE Bucuresti (2015). A publicat mai multe articole legate de industria transporturilor si a participat precum speaker in mai multe conferinte internationale dedicate acestei industrii.