Crește ca lider găsind inspirație în experiențele valoroase ale unor profesioniști de top

Online Leadership Forum este o ocazie specială de a interacționa cu lideri și experți în leadership, de la nivel național și internațional. În cadrul acestui Forum, fiecare speaker va discuta despre un subiect de leadership, din punctul de vedere al experienței sale; vor urma sesiuni de întrebări din partea moderatorului și a participanților.

Înscrie-te acum!

Pentru a te înscrie, completează formularul de mai jos sau scrie-ne la roxana.zaharia@sferabusiness.ro.

Tipul de program care vă interesează*
Program personalizatEditie open (Ianuarie-Aprilie 2021)

Data

7 IULIE

Ora

18:00-19:45

Loc

ZOOM

Speakerii

Oana Ciornel

Oana Ciornei

AMROP
Managing Partner România | Member of the Global Board

Oana conduce din 2010 afacerea proprie, afiliată la reţeaua internaţională de executive search Amrop. Împreună cu echipa sa, Oana a reușit să dezvolte afacerea de la start-up la lider de piață. Anterior, Oana a lucrat aproape un deceniu la Coca-Cola HBC şi ulterior în cadrul aliantei Korn Ferry in Romania.

Mai Multe Informații Despre Oana

Oana Ciornei este Managing Partner al Amrop Romania si Membru al Amrop Global Board. Oana conduce din 2010 afacerea proprie, afiliata la reteaua internationala de executive search Amrop. Impreuna cu echipa sa, Oana a reusit sa dezvolte afacerea de la start-up la lider de piata. Anterior, Oana a lucrat aproape un deceniu la Coca-Cola HBC si ulterior in cadrul aliantei Korn Ferry in Romania. Usor de abordat si mereu cu picioarele pe pamant, Oana crede ca talentul nu poate exista in vacuum si puterea unei organizatii sta in echipe. Liderii cu adevarat exceptionali lasa o mostenire si schimba cultura unei organizatii, pentru ca stiu foarte bine ca, la finalul zilei, intr-adevar, pariezi pe oameni, nu pe strategii.

Dragos Iliescu

Dragoș Iliescu

UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI
PhD | Profesor Universitar

Dragoș este profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București. Pe lângă cariera sa academică a fost activ în consultanță de-a lungul ultimilor 20 de ani. Interesele sale de cercetare se grupează în jurul a două mari domenii: psihologia aplicată în context ocupațional și în probleme de capital uman și testarea și evaluarea psihologică și educațională (cu o componentă interculturală puternică).

Mai Multe Informații Despre Dragoș

Dragoș Iliescu este profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, unde conduce și școala doctorală. Pe lângă cariera sa academică a fost activ în consultanță de-a lungul ultimilor 20 de ani, fiind implicat sau conducând un număr de proiecte importante legate de testarea și evaluarea psihologică și educațională, în contexte comerciale sau guvernamentale, în Europa de Est, Asia, Africa și America de Sud. Interesele sale de cercetare se grupează în jurul a două mari domenii: psihologia aplicată în context ocupațional și în probleme de capital uman și testarea și evaluarea psihologică și educațională (cu o componentă interculturală puternică). Dragoș Iliescu a servit în diverse capacități oficiale pentru un număr de asociații profesionale naționale și internaționale; este fostul Președinte (Past-President) al International Test Commission (ITC). Este Editor Asociat al European Journal of Psychological Assessment și este autor a peste 100 de articole științifice, capitole de carte și cărți, printre altele fiind coordonator, împreună cu alți prestigioși colegi, al volumului premiat internațional ”International Handbook of Testing and Assessment”, publicat în 2016 la Oxford University Press și autorul monografiei ”Adapting Tests in Linguistic and Cultural Situations”, publicat în 2018 la Cambridge University Press.

Aslak De Silva

Aslak de Silva

NORDIC BUSINESS FORUM
Chief Executive Officer

De asemenea, este membru al consiliului de administrație la Differo, Oslo Business Forum și la Nordic Business Report. Anual, de Silva susține 30-40 de conferințe în zona de Leadership, majoritatea în Finlanda, dar și în Suedia, Estonia și alte țări din Europa, și în S.U.A. Mărimea audienței variază de la 50 până la 8000 de persoane.

Mai Multe Informații Despre Aslak

Aslak de Silva este un manager executiv și speaker de top din Finlanda, specializat în dezvoltarea leadership-ului, vânzări și marketing.

În prezent este CEO la Nordic Business Forum, poziție pe care a preluat-o de la Co-fondatorul Hans-Peter Siefen, în martie 2018. De asemenea, este membru al consiliului de administrație la Differo, Oslo Business Forum și la Nordic Business Report.

Are un masterat în Management Internațional la Universitatea din Gothenburg, unde a primit premiul pentru cea mai bună lucrare de dizertație (Malmsten Award). Înainte de a merge la această universitate, a fost peacekeeper în Kosovo, din partea KFOR.

Anual, de Silva susține 30-40 de conferințe în zona de Leadership, majoritatea în Finlanda, dar și în Suedia, Estonia și alte țări din Europa, și în S.U.A. Mărimea audienței variază de la 50 până la 8000 de persoane (8000 la evenimentele Nordic Business Forum).

Florin Glinta

Florin Glință

SFERA BUSINESS
Psiholog, Senior Trainer & Consultant

Florin are o experiență de peste 15 ani că psiholog organizațional, timp în care a interacționat cu manageri și echipe diverse, în postura de consultant intern sau extern privind nivelul de motivație și engagement, calitatea climatului și consistența culturii organizaționale.

Mai Multe Informații Despre Florin

Florin are o experiență de peste 15 ani că psiholog organizațional, timp în care a interacționat cu manageri și echipe diverse, în postura de consultant intern sau extern privind nivelul de motivație și engagement, calitatea climatului și consistența culturii organizaționale. În plus, în proiectele de recrutare sau dezvoltare în care s-a implicat, a avut ocazia sa realizeze evaluări complexe pentru roluri manageriale diverse, de la executivi de top și membri de board, până la nivelul de team leader sau supervizor, în companii românești sau multinaționale cu mare diversitate culturală.

Din 2012 a început să livreze programe de training, în care îmbină rezultatele unor studii empirice relevante, făcute în organizații reale, cu propriile măsurători sau instrumente construite pentru a le facilita participanților o mai bună înțelegere a propriilor calități și a pașilor concreți pe care îi pot face pentru a se dezvolta.

Licențiat în Psihosociologie, Florin Glință este absolvent al Masterului de Comunicare Managerială și Resurse Umane din SNSPA. A realizat și publicat cercetări empirice în domeniul organizațional pe teme precum încrederea în cadrul echipelor, stilurile de leadership, stres ocupațional și burnout, inteligență și aptitudini cognitive etc.

Este acreditat ANC (CNFPA) ca trainer/formator, și a livrat programe de dezvoltare complexe în arii precum managementul stresului, comunicare managerială și dezvoltarea echipelor, rolurile manageriale, feedback și coaching etc.

Moderatorul

Caralin Stancu

Cătălin Stancu

SFERA BUSINESS
Managing Partner, Senior Trainer & Consultant

Manager executiv cu peste 15 ani experiență în conducerea echipelor, a dezvoltat și livrat programe de vânzări, negocieri, management strategic, managementul echipei de vânzări, managementul performanței.

Mai Multe Informații Despre Cătălin

Trainer acreditat ANC și NLP Practitionner certificat de Internațional Association for Neuro-Linguistic Programming. Este consultant autorizat PERSOLOG și trainer certificat Points of You. A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale (ASE-1998), iar în 2017 a absolvit programul EMBA-Asebuss-Kennesaw University Atlanta.

În multe situații, a trebuit să redeseneze structuri întregi ale departamentelor comerciale, să rescrie procese de vânzări, să reconstruiască sau să dea noi valențe echipelor de vânzări pe care le-a coordonat. În mod cert este un dezvoltator de structuri de echipe de vânzări care livrează în cel mai scurt timp rezultate.

Printre subiectele care vor fi abordate

Subiectele care vor fi discutate în acest forum sunt strâns legate de cele pe care le dezvoltăm în continuare în Leadership Academy.

Oana

Ce înseamnă Leaders for what's next?

 • Abilități caracteristice liderilor buni;
 • Liderii excepționali livrează rezultate și dezvoltă echipe;
 • Organizația își va aduce aminte de liderii care lasă o „moștenire” și transformă oamenii;
 • Profilul unui lider de succes include elemente de IQ, Valori, EQ, Potențial, Capacitatea de a-si replica succesul si Adaptare la contexte diverse

Dragoș

Ce este înnăscut si ce este dobândit în leadership?

 • Abilitățile de leadership nu sunt valoroase universal, ci contextual;
 • Există capacități contextualizate care au atât o componentă înnăscută, cât și o componentă dobândită, iar inegalitățile înnăscute sunt greu de compensat;
 • Câțiva dintre factorii genetici ce prezic leadership-ul: Inteligența Generală, Extraversia, Stabilitatea Emoțională, Agreabilitatea etc.
 • Există multe componente de leadership de tip „abilitate”, care sunt dobândite  – cele implicate în relația cu ceilalți (feedback etc.).

Aslak

În ce consta leadership-ul de succes?

 • Secretul unui leadership extraordinar începe cu încrederea;
 • Este important ca încrederea să funcționeze în ambele direcții, între lider și echipă;
 • Arată-le încrederea pe care o ai în ei, și ei îți vor da înapoi încrederea lor;
 • Acum îți poți conduce oamenii către succes!

Florin

Care este cel mai bun stil de leadership?

 • Nu am întâlnit o combinație de trăsături de leadership și comportamente care erau universal superioare celorlalte și replicabile, ca o rețetă;
 • În echipele cu un climat bun și performanțe superioare, managerii lor sunt mai capabili să se adapteze contextelor;
 • Această adaptare este un proces, nu este evidentă și nici intuitivă, și este bine să selectați corect criteriile pentru a vă adapta stilul de leadership.

Ascultă speakerii

Oana Ciornei - Limba română

Aslak de Silva - Limba engleză

Dragoș Iliescu - Limba română

Florin Glință - Limba română

Urmărește-ne pe Social Media pentru a primi toate actualizările

Înscrie-te acum!

Pentru a te înscrie, completează formularul de mai jos sau scrie-ne la roxana.zaharia@sferabusiness.ro.

 

Tipul de program care vă interesează*
Program personalizatEditie open (Ianuarie-Aprilie 2021)